fbpx
(040) 2390620 info@vanl.nl

Flixbus-avontuur

door | aug 3, 2017 | Nederlands

Een vakantie waarvan de route nog niet vaststond, er geen eigen vervoer mogelijk was en geen budget voor een Interrail-ticket beschikbaar; hoe ik als student alsnog 2 weken door Europa kon reizen.

Het oorspronkelijke plan was om een tentje achter in de auto te gooien en maar te gaan rijden – waarheen precies was iets voor onderweg. Na uitgezocht te hebben waar wildkamperen nog mag in Europa (bijna nergens), bleek de auto toch niet beschikbaar en zat ik 4 dagen voor vertrek zonder vervoer. Als student blijven er dan vrij weinig opties over; liften, interrailen of de goedkoopste vlucht zoeken.

Nu hoorde ik via-via (inmiddels 3 dagen voor vertrek) over Interflix; een soort interrailen, maar dan per Flixbus. Één ticket kostte maar €99,- en bood de mogelijkheid om 5 reizen door Europa te maken, ongeacht vertrek/bestemming, zolang het maar geen retourtje was. Het boeken van de zitplaatsen kon tot 5 min. voor vertrek. Met het uitgebreide netwerk van Flixbus – zie afbeelding hierboven – ideaal!

En zo begon het avontuur. De eerste stop? Parijs – een reis waar onze bus 8 uur over deed. We reisden ’s nachts en de bus was rustig, dus slapen was geen probleem. So far, so good. De camping waar we sliepen in Parijs lag midden in het stadscentrum, dicht bij een metrostation en koste maar €11,- per nacht. Het terrein, rond een oud ziekenhuispand, zat vol met nieuwe en creatieve ondernemingen, leuke barretjes en gezelligheid.

Na een paar nachten gingen we door naar Marseille, waarvoor op de ochtend van vertrek nog even snel een AirBnb werd geboekt. De busreis die we voor de boeg hadden was lang – 14 uur. De bus zelf (Flixbus rijdt met tourbussen) viel niet tegen, alleen stopte het toilet er een paar uur voor aankomst mee. Inmiddels stond er 18 uur op de teller en onze lange Nederlandse benen hadden het zwaar. Gelukkig was de rit toen snel voorbij en konden reiskosten teruggevraagd worden vanwege de vertraging – het werd allemaal netjes en vriendelijk afgehandeld.

Flixbus

Vanuit Marseille gingen we door naar München, een rit van 11 uur. Dit keer in een enorm luxe bus met veel beenruimte, een ruim toilet en de mogelijkheid tot verse koffie of thee! Er was wat vertraging aan de Duitse grens, maar dit was prima vol te houden vanwege het comfort. In München wisten we een goedkoop appartementje te huren.

Daarna was het toch echt tijd om naar huis te gaan, dus boekten we onze laatste busreis. De bus zelf, een dubbeldekker dit keer, was niet heel bijzonder. De twee buschauffeuses daarentegen waren geweldig en dolblij dat ze Nederlanders in de bus hadden zitten. Na een reis vol grappen, schunnige opmerkingen en een klein omweggetje in Eindhoven centrum stonden we met beide voeten weer op eigen grond.

De flexibiliteit en het gemak van het reizen met Flixbus/Interflix is heel aangenaam. Op de ochtend van vertrek in staat zijn om je volgende bestemming te kiezen is iets wat vaak bij gereserveerde stoelen niet mogelijk is. Het boeken via de app ging ook heel simpel. De wifi aan boord trok ook flink wat forensen aan, die dan twee stops bleven zitten en nog even snel wat konden werken. Het enige nadeel – de tijd die je kwijt bent aan reizen – is goed te overkomen door ’s nachts te reizen. Al met al; het was een avontuur, maar zeker een aanrader!

Share This

Share this post with your friends!