fbpx
(040) 2390620 info@vanl.nl

TMWalker4 in manufacturing

door | aug 3, 2017 | Nederlands

Berco Car Carpets produceert, zoals de naam al doet vermoeden, automatten voor de meest toonaangevende automerken. Mede door continue focus te leggen op verbetering, vernieuwing en efficiëntie binnen de organisatie én in het productieproces, floreert het bedrijf na 65 jaar als nooit tevoren.

logo Berco

Betrouwbare Artikel Identificatie

In het algemeen kan worden gesteld dat in een snel groeiende organisatie de behoefte om niet alleen te leunen op discipline van de medewerkers steeds groter wordt. Het borgen van data, medewerkers verleiden tot de juiste werkwijze en de traceability van product en verpakking worden dan noodzakelijk om aan de behoefte van de klant te kunnen blijven voldoen en hiermee een voorsprong te kunnen behouden op de concurrentie. In dit kader heeft Berco ons benaderd om te helpen bij het invoeren van een betrouwbare artikel identificatie – dus om de koppeling tussen het artikel (de vloermat), de omverpakking (doos) en de fysieke locatie waterdicht te maken. Hiermee kunnen ze dan vervolgens exact aangeven welke matten er bij een productieorder zijn gemaakt, in welke dozen de matten zitten, waar de matten en dozen zich bevinden/bevonden hebben en welke resources daarbij betrokken zijn geweest. Een vraag die ons direct deed denken aan een aantal mogelijkheden van TMWalker4. Na samen rond de tafel te hebben gezeten, is het project opgedeeld in 3 fases.

Fase 1 – Centrale deel

De TMWalker Manufacturing Database en de centrale TMWalker service worden tijdens deze fase ingericht. Dit betekent dat we een complete database optuigen voor de werkorders en daarnaast een koppeling met de bestaande orderadministratie realiseren. De werkorders worden gedownload naar de TMWalker database en na afloop gereed gemeld.

Fase 2 – Proof of Concept: Item en Case etiketten

Deze fase wordt een stuk praktischer. We gaan samen met Berco de werkwijze van sealmachine-medewerkers aanpassen. Er worden nieuwe etiketten geïntroduceerd en bestaande aangepast. Wanneer de barcodes op de etiketten (die de sets identificeren) worden gescand, gaan er allerlei events de TMWalker Manufacturing Database in als voer voor latere opvraagfuncties in de DIYA-app, analyses en rapportages met de Architect-app en process mining met de Miner-app.

Fase 3 – In productie

Als het concept goed blijkt te functioneren wordt de nieuwe werkwijze  uitgerold naar alle sealstraten.

We horen de OV-mensen al denken “Dit heeft helemaal niets met TMWalker3 te maken”.  Ja en nee. De toepassing is inderdaad heel anders, maar de tool die gebruikt wordt, is en blijft TMWalker. Heb je nou een andere mogelijke toepassing? Openbaar vervoer of niet – laat het ons weten of vraag een gratis demo aan.

Share This

Share this post with your friends!